Vasilescu, vicepreşedintele Asociaţiei stațiunilor balneare

În cadrul Târgului de Turism al României, s-au discutat teme importante cu privire la înflorirea stațiunilor din țară. Adunarea generală a Asociației Stațiunilor Turistice din România a pus bazele unei noi asociații care să aibă în grijă stațiunile balneare și balneoclimaterice .

Principalele teme abordate în cadrul întâlnirii au fost activitatea generală a Asociației Stațiunilor Turistice, precum și propunerile privind îmbunătățirea legislației din domeniul turismului și domeniile colaterale. Totodată, a fost inaugurată și o nouă asociație afiliată, care se va ocupa exclusiv de stațiunile balneare și balneoclimaterice. În acest fel, se urmărește formarea unor filiere turistice, centre pilot, pentru tratamentele balneare și balneoclimaterice.

Noua Asociație Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimaterice îl are ca vicepreședinte pe Nicușor Vasilescu, primarul stațiunii Băile Herculane. Acest proiect reprezintă o rampă importantă de lansare, prin care edilul-șef va încerca să resusciteze stațiunea.

Principalele obiective ale noii asociații se vor axa pe oferirea de asistență strategică și tehnică acelor stațiuni care vor dori să se integreze unei astfel de rețele. De asemenea, prin intermediul acesteia, stațiunile balneare și balneoclimaterice vor avea mai multe șanse de a găsi finanțările necesare. Asociația Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimaterice va fi practic un far de veghe la buna derulare a proiectelor de investiție ce urmează să fie implemetate, precum și la respectarea standardelor urbanistice și turistice elaborate. Tot în sarcina asociației vor intra și acțiunile de promovare și implementare de proiecte noi pentru stațiunile balneare din țară.