Asociația Locus cere sprijinul Guvernului pentru salvarea Băilor Neptun!

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Asociația Locus, prin platforma Herculane Project, ONG-ul care militează pentru salvarea Băilor Neptun de la Herculane, face din nou apel la autorități.

Președintele Asociației Locus, Oana Chirilă, cere sprijinul Guvernului pentru salvarea Băilor Neptun, precizând că trei sectoare ale monumentului istoric se află în pragul colapsului, în ciuda eforturilor depuse de ONG pentru punerea în siguranță a edificiului.

Pentru salvarea celor trei sectoare este nevoie de lucrări ample, dar și de bani. Bani de care asociația nu dispune. De altfel, Oana Chirilă mulțumește oamenilor de bine care s-au implicat și au contribuit financiar pentru acest proiect până în prezent, dar consideră că este nevoie de mult mai multă implicare din partea statului român pentru salvarea de la prăbușire a Băilor Neptun

„În ciuda tuturor eforturilor depuse de noi, trei sectoare ale Băilor Neptun sunt în precolaps. Lucrările de punere în siguranță executate până în momentul de față au ajutat sectoare ale clădirii să nu se prăbușească, de aceea vă mulțumim enorm pentru toate donațiile de până acum. Pentru a salva aceste trei sectoare grav afectate structural trebuie să executăm lucrări de desfacere și refacere a acoperișurilor și lucrări de consolidare a zidăriei. Acestea sunt lucrări ample, ce trec de stadiul de punere în siguranță, de aceea avem nevoie de tot sprijinul statului român în acest proces. Costul pentru a desface și reface acoperișurile cu consolidarea zidăriei se ridică la 15 – 20.000 de euro/acoperiș. Costurile nu sunt mari, însă asociația nu dispune de aceste fonduri momentan și ne aflăm în imposibilitatea de a aplica pentru orice tip de finanțare datorită situației juridice a imobilului.”,  spune președintele Asociației Locus, Oana Chirilă.

Scrisoarea formulată către Guvernul Românei este susținută de peste 50 de experți, specialiști, voluntari, arhitecți și personalități din domeniul culturii și a avut la bază o serie de documente tehnice ce atestă stadiul de degradare al Băilor Neptun.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/