Asociația Acasă în Banat deschide un nou șantier în Caraș-Severin!

moara vrani 1

După ce zilele trecute voluntarii de la Acasă în Banat au revenit în comuna Prigor, punând în siguranță patru mori de apă, săptămâna aceasta echipa își mută șantierul la Vrani, pentru a salva moara din localitate, construită în urmă cu aproape un secol.

Șantierul de la Vrani începe mâine și se anunță unul extrem de dificil, după cum notează reprezentanții Asociației Acasă în Banat, care și-au propus să profite din plin de cele trei zile pe care le au la dispoziție pentru a salva de la distrugere și degradare moara Concordia, a cărei construcție a început în anul 1926, și unde, de-a lungul timpului, și-au măcinat făina locuitorii din zonele Oravița – Anina, și chiar și cei de pe Valea Almăjului.

moara vrani 2

„Ne pregătim de zor pentru acțiunea de la Vrani. Împreună cu Primăria Vrani salvăm, la propriu, moara Concordia, de la distrugere și degradare, pentru a putea fi transmisă mai departe generațiilor viitoare. După aproape 100 de ani de la înființare, vrănenți, orăvițeni, voluntari de pretutindeni, donatori, sponsori, administrație locală, ne adunăm din nou la moara Concordia, de data asta pentru a salva ce a mai rămas de salvat. Se anunță un șantier foarte dificil, iar timpul avut la dispoziție, de numai trei zile, ne dă mari emoții. Vom decoperta tot acoperișul pentru a face reparații la șarpantă și de a reface învelitoarea. Vom face reparații acolo unde zidurile stau să cadă și vom pune în siguranță căile de acces. Numai curățenia pe interior necesită un volum uriaș de lucru. Ne vom ocupa nu doar de clădire, ci și de instalațiile hidrotehnice și de zona înconjurătoare, care pe timp de vară atrage sute de oameni la scăldat. Așa că, va fi de lucru pentru toată lumea, meșteri și voluntari cu sau fără experiență.”, transmit reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Persoanele care doresc să dea o mână de ajutor echipei, fie în calitate de voluntari sau prin donații ori sponsorizări în bani, sunt așteptate la moara de la Vrani în perioada 4 – 6 august. Asociația Acasă în Banat pune la dispoziția celor care doresc să finanțeze acest proiect următoarele conturi:

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Revolut: 0748918091

PayPal: acasainbanat@gmail.com

moara vrani 3

moara vrani 4