Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, reprezentanți al Consiliului Județean, ai Universității „Eftimie Murgu”, dar și ai instituțiilor de profil din județ s-au reunit în cadrul unei conferințe de excepție. În cadrul întâlnirii de astăzi s-au pus în discuție criza economică și socială, dar și mai multe soluții ale asistenței sociale.
Evenimentul sărbătorit astăzi a constituit cea de-a doua ediție a întâlnirilor organizate anual, dedicate asistenței sociale și celor care lucrează în acest domeniu. În cadrul întâlnirii a fost pus în lumină în primul rând statutul asistentului social în zilele noastre, măcinate de o economie precară. Mai mult decât atât, s-a evidențiat și importanța asistenților sociali în funcționarea comunității locale.
„Statul român îi plătește foarte prost pe asistenții sociali, asta ține și de criza economică și socială. Importanța socială a muncii asistenților sociali este una reală, de ei depind destine, oameni la nevoie, care de multe ori nu se pot adapta societății. Singura sursă de finanțare a asistenților sociali rămâne pe de o parte bugetul, pe de alta accesarea fondurilor europene. Nu v-am oferit un tablou cenușiu, sunt niște lucruri realiste în situația de azi”, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.
Ediția de astăzi a fost bogată în oameni de seamă pentru comunitatea locală. Pe lângă reprezentanți ai Consiliului Județean, au luat cuvântul și reprezentanți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Moderatorul întregului eveniment a fost Lavinia Popp, „părintele” sucursalei teritoriale a Colegiului Național al Asistenței Sociale. „Încercăm cu adevărat să aducem soluții, să reprezentăm un moment de sinteză și analiză a activității asistenților sociali din județul nostru. Am avut invitați speciali, reprezentanți ai asistenților sociali din județul nostru. De asemenea, am adus soluții concrete, reprezentări practice despre cum se poate transforma comunitatea noastră când lucrurile vor începe să meargă pe un făgaș mai bun”, a explicat Lavinia Popp.
Prezentă la eveniment a fost și Doina Frunzăverde, rector al Universității reșițene „Eftimie Murgu”, care și-a exprimat bucuria în fața prezenței numeroase a invitaților din sală, precum și interesul pentru dezvoltarea acestui fel de evenimente. „Mă bucur mult că sunt prezenți în sală reprezentanți de vârf ai tuturor instituțiilor care sunt implicați în acest domeniu al asistenței sociale. Este un domeniu care mai ales în aceste vremuri grele în care trăim, banii sunt puțini și cred că într-un astfel de domeniu nu se pot implica decât persoane care au vocația de a face bine”, a explicat Doina Frunzăverde.