Așa-i la noi! Mai bine de un an pentru consolidarea unui drum de 15 kilometri!

oravita nicolint

Finalizarea drumului de 15 kilometri dintre Oravița și Nicolinț este încă departe. Reprezentanții de la Drumuri Naționale spun că abia la începutul verii speră să se circule normal pe DN 57. Asta înseamnă 7 luni de întârziere!

Lucrările începute în luna aprilie a anului trecut pe Drumul Național 57 Oravița-Nicolinț ar putea fi gata abia la finalul lunii mai, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Constructorul a executat cam 80% din lucrare, însă acum pe șantier este liniște.

Prefectul Ioan Dragomir a anunțat că se va interesa direct la conducerea DRDP Timișoara despre acest tronson. „Voi discuta problema drumului Oravița-Nicolinț care nu s-a terminat, așa cum am bănuit și anul trecut. Acum nici nu se mai lucrează acolo. Într-adevăr, s-a făcut mai ales pe partea de plecare din Oravița spre Nicolinț, dar nu s-au terminat lucrările.”, spunea prefectul la finalul săptămânii trecute.

Tot reprezentanții DRDP Timișoara ne-au anunțat că se va reveni pe șantier atunci când vor permite condițiile meteo.

Lucrările de consolidare a celor 15 kilometri de drum între Oravița și Nicolinț aveau ca termen de execuție 6 luni, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit finalizate în luna octombrie.

Contractul a fost semnat în luna martie 2022 cu asocierea AXELA CONSTRUCȚII S.R.L. & GROUP D.C.M. S.R.L., la prețul de 23.971.265,09 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI: Termene stabilite ca să fie amânate! Pe drumul Nicolinț-Oravița se caută motive și vinovați