Artiștii sunt așteptați la concurs!

Un concurs național ajuns la a XX-a ediție se va consuma luna viitoare la Caransebeș. Casa de Cultură „George Suru” din oraș lansează invitația artiștilor să se înscrie în competiție.

Festivalul-Concurs Național „Luță Ioviță” este programat pentru perioada 21-22 martie a acestui an. La cele două secțiuni, muzică vocală și muzică instrumentală, sunt așteptați toți doritorii cu vârste între 16 și 40 de ani.

Festivalul este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România. Fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 18 martie pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Episcopiei, nr.6, jud.Caraş-Severin, cod poştal 325400, pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com, cultura.caransebes@gmail.com, sau la numărul de fax: 0255-514609”, anunță Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”.

Concursul va presupune două interpretări, o doină fără acompaniament și un cântec de joc. Alături de formularul completat, concurenții sunt nevoiți să trimită până la aceeași dată, 18 martie, la aceleași adrese, și melodia de joc transcrisă pe note muzicale, astfel încât orchestra ce va acompania participanții să se acomodeze cu melodiile.

Premiile puse în concurs sunt în număr de cinci. Marele premiu presupune 2.000 de lei, premiul I, 1.000 de lei, premiul al II-lea, 800 de lei, iar ultimul premiu de pe podium, 600 lei. Mai există și o mențiune de 400 de lei. Sumele oferite premianților se pot modifica în funcție de numărul participanților în concurs.

Festivalul-concurs începe în data de 21 martie, de la ora 10:00, când concurenții se vor prezenta la Casa de Cultură din  oraș pentru preselecție și repetiții. În aceeași zi, de la ora 16:00, are loc concursul propriu-zis. Sâmbătă, 22 martie, tot de la ora 16:00, va avea loc festivitatea de premiere și gala laureaților.