Arteră intens circulată din Timișoara, distrusă de TIR-urile care ar trebui să circule pe centură

rebreanu

Lipsa centurii ocolitoare a Timișoarei, în zona de sud a orașului, a deteriorat arterele din oraș. Cel mai afectat de tranzitul TIR-urilor este bulevardul Liviu Rebreanu, refăcut de autoritățile locale în urmă cu aproximativ 10 ani. Viceprimarul Ruben Lațcău spune că strada va intra într-un amplu proces de modernizare, dar doar după ce va fi gata centura de sud.

„Nicio stradă din Timișoara nu trebuie să fie gândită – deși avem multe străzi care sunt gândite pentru a face față traficului greu – cu un regim de drum național și de trafic greu, în afară de radiale și de inelul 4. În mod normal nu ar trebui să avem astfel de situații. Din păcate, ele se întâlnesc și, într-adevăr, noi planificăm să reabilităm acest bulevard, dar vom face acest lucru după ce vom finaliza centura și vom putea să  ne asigurăm că această reabilitare nu va fi distrusă într-un timp foarte scurt.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit DRDP Timișoara, centura de sud a orașului este gata în proporție de 57%. Antreprenorul are un ritm scăzut al lucrărilor, spun drumarii de la DRDP, din cauza mobilizării insuficiente de pe șantier. Din cauza ploilor din ultima perioadă, acolo nu s-a lucrat deloc.