Artă, scenografie și ateliere de pedagogie teatrală la Parcul Primăverii

puppet theatre g08e9fedf9 1280

Copiii vor putea participa, în cadrul Parcului Primăverii organizat la Muzeul Satului Bănățean, la o serie de acțiuni educative și culturale de excepție pregătite în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

De luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie, la ora 12.30, toți iubitorii de marionete de peste 4 ani sunt așteptați la atelierul „Hai la joacă, Pogany!”, un program de educație prin artă și terapie prin îmbrățișare în cadrul căruia realizatorul Ilinca Istrate va da viață unei marionete de lemn construite ca omagiu pentru opera lui Constantin Brâncuși. În aceleași zile, de la ora 13.30, Marian Sas, artist profesionist, colaborator al Circului Metropolitan București, actor și pedagog de teatru, va prelua ștafeta momentelor spectaculoase în cadrul atelierului de acrobație „Eșarfa zburătoare”, un adevărat program de educație prin elemente de teatru și circ.

De luni, 18 aprilie, până joi, 21 aprilie, de la ora 14.30, tinerii peste 14 ani pot fi inițiați în arta scenografică sub îndrumarea reprezentanților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Nu este necesară înscrierea. Se încurajează improvizația și spontaneitatea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pedagogia teatrală va fi la loc de cinste în Parcul Primăverii prin intermediul unui program de  educație verbală și nonverbală, prin jocuri și elemente ale artei dramatice, gândit pentru două categorii de public: luni, 18 aprilie și marți, 19 aprilie – învățăcei vor fi cei cu vârsta între 4 și 18 ani, iar miercuri, 20 aprilie și joi, 21 aprilie – va fi rândul educatorilor de la clasele primare să pătrundă tainele artei scenice.

„Parcul Primăverii are onoarea de a fi gazda prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București,  care va modera o masă rotundă despre perspectivele învățământului vocațional în România. La Muzeul Satului Bănățean va fi reprezentată și Universitatea de Arte George Enescu din Iași, un important contributor la viața artistică și culturală românească.”, anunță reprezentanții CJ Timiș, organizatorii Parcului Primăverii.

Fiecare seară din cadrul celui mai mare festival multicultural din regiune îmbină sacrul cu profanul, astfel că ofertei de experiențe artistice din Parcul Primăverii i se adaugă un concert de muzică contemporană – ARCHAEUS, un concert de muzică folclorică cultă – Andreea Chira și Corala CONTRAST, un concert al trupei PĂMÂNT, un spectacol UNATC – „Lecții despre iubire și creier” – clasa prof. univ. Mircea Gheorghiu, un concert de muzică bizantină și un recital Grigore Leșe.

Prima ediție a Parcului Primăverii începe vineri, 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie. Mai multe detalii despre program și atracțiile pregătite pentru timișeni pot fi găsite pe www.parculprimaverii.ro.

banner 970 x 250