Adrian Florin Pop propune publicului reșițean o expoziție complexă care îmbină staticul cu dinamica și sunetul.
Artistul timișorean este interesat în mod special de felul cum oamenii receptează creația sa întrucât, în artă, reacțiile sunt mereu diferite. Lucru de care s-a convins expunând în orașe precum Iași, Timișoara sau București.
„Toate lucrările din expoziția de față au fost create special pentru Reșița. M-am apucat de treabă în luna ianuarie și cel mai interesant pentru mine a fost faptul că am pictat acasă, nu în atelier. Am colaborat cu fiul meu, care este pasionat de fizică, și ne-am distrat foarte bine. La Reșița este exact așa cum m-am așteptat iar asta mă face să fiu mulțumit de expoziția de aici”, a spus artistul cu prilejul vernisajului.
Pentru Adrian Florin Pop, Reșița reprezintă un loc pe care l-a perceput întotdeauna ca fiind aproape. De aceea, s-a simțit foarte onorat atunci când i s-a propus să expună la Muzeul Banatului Montan, un loc pe care-l apreciază în mod deosebit.
Prin îmbinarea staticului cu dinamica și sunetul, expoziția este una inedită pentru muzeul reșițean. Aspect subliniat de managerul Livia Magina despre expoziția care rămâne deschisă publicului timp de o lună. În acest interval, se dorește lansarea unui catalog al expoziției dar și organizarea unei închideri oficiale în cadrul unui eveniment pe care curatorul Mihai Toth îl vrea o surpriză pentru publicul reșițean.