Arși la buzunar! Proprietarii a două terenuri neîngrijite din Lugoj, supraimpozitați cu 300%

Consilierii locali din Lugoj pregătesc „pedepse costisitoare” pentru doi proprietari de terenuri. Este vorba despre două societăți care manifestă dezinteres total față de mediul înconjurător.

Consiliul Local al Municipiului Lugoj se va întruni joi, 19 decembrie, de la ora 14.00, în ședință ordinară. Pe ordinea de zi vor fi circa zece proiecte de hotărâre, printre care și unul mai deosebit, care vizează majorări serioase la impozite pentru doi proprietari de terenuri. Inițiativa fără precedent în Consiliul Local Lugoj vizează aprobarea unui proiect de hotărâre pentru penalizarea a două societăți, proprietare a două terenuri aflate în intravilanul Lugojului, pe străzile Caransebeșului și Făgetului. După mai multe somații, aleșii lugojeni trec și la fapte concrete, astfel că dacă proiectul va primi girul consilierilor, proprietarii vor fi obligați să plătească de anul viitor impozite majorate cu 300% pentru aceste suprafețe.

„Sunt două suprafețe de teren care au intrat în atenția noastră pentru că au fost lăsate pârloage de mai mult timp. Am înștiințat proprietarii, dar pentru că nu s-a întâmplat nimic, s-a hotărât penalizarea lor prin majorarea impozitelor pentru aceste suprafețe. Proiectul va fi înaintat spre dezbatere consilierilor locali, în ultima ședință ordinară din acest an. Până în prezent, acestea sunt singurele cazuri de acest fel.”, a declarat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Legislația românească permite încă din anul 2015 majorarea impozitelor cu valori cuprinse între 300 și 500% pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile. La Lugoj, o hotărâre în Consiliul Local cu privire la criteriile de încadrare a terenurilor și dispoziția privind responsabilitățile în vederea implementării acestei hotărâri a fost luată în anul 2017. Este primul demers pe care Primăria Municipiului Lugoj îl face în privința unor proprietari care nu își îngrijesc terenurile.