Argint pentru România în Kazakhstan

Prima ediție a concursului gastronomic ,,Nomadfood” (Kazakhstan) a clasat echipa națională a României pe locul al doilea.

Chef-ul Marian Popovici, împreună cu ceilalți membri ai echipei: Adrian Șipoteanu, Sorin Berar și Elena Pădurariu, le-au demonstrat kazahilor că, în România, ,,Banatu-i fruncea”, acea ,,frunce” care le-a asigurat locul al doilea (din 26 de echipe participante) la concursul bucătăriei nomade.

Echipa de bucătari români îi mulțumește în mod special doamnei Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ, care a făcut posibilă participarea la acest concurs a reprezentanților țării noastre, dumneaei făcând de asemenea parte din juriul concursului, alături de Serbia, Rusia, Azerbaijan, Uzbekistan și Mongolia, desfășurat în Kazakhstan.

Plăcerea de a-l avea alături pe executive-chef, Marian Popovici, unul dintre cei mai apreciați bucătari din vestul țării, i-a revenit și orașului Moldova Nouă, Popovici fiind prezent aici, în calitate de jurat, cu ocazia evenimentului gastronomic ,,Ceaunul de Aur”, eveniment, aflat anul acesta, la cea de a XVII-a ediție.