Arborii vor continua să crească în balcoanele Hotelului Semenic!

arbori hotel semenic

Hotelul din centrul Reșiței se degradează tot mai tare de la o zi la alta. Dar asta pare să nu-l intereseze pe Gruia Stoica, omul de afaceri care a cumpărat, cu mai mulți ani în urmă, pachetul de acțiuni al SC Semenic SA.

Deși din acest an impozitul pentru clădirile neîntreținute corespunzător s-a majorat la Reșița cu 300%, respectiv 500%, în funcție de nivelul de degradare al acestora, măsura luată de municipalitate nu pare să-i sperie deloc pe proprietarii acestor imobile.

Un astfel de exemplu este milionarul în euro Gruia Stoica, omul de afaceri care a reușit să-și clădească un imperiu în domeniul căilor ferate și care cu mai mulți ani în urmă a cumpărat Hotelul Semenic. Dacă la acel moment întreaga suflare de pe Bârzava se aștepta că unitatea de cazare să renască din propria-i cenușă, timpul a dovedit însă contrariul, iar imaginile cu arborii care cresc în balcoanele hotelului dovedesc că omul de afaceri nu a avut sau nu mai are niciun interes să investească la Reșița.

Deranjat de toată această situație este și primarul Ioan Popa, care s-a preocupat în ultimii ani tot mai tare de aspectul estetic al urbei, despre care spunea, nu o dată, că-l dorește transformat într-un oraș boutique și îngrijit.

Din păcate văd pomii care cresc în balcoanele Semenicului în fiecare zi din biroul meu. Am o cadență în care îi scriu și îl sun pe Gruia Stoica, cam o dată la două luni. De fiecare dată îmi spune același lucru: «Da, da, o să vin! Da, da, o să rezolvăm! Da, da, trebuie să mă apuc, că mi-e rușine!» Poate că îl mai abordați și dumneavoastră (n.r. – mass-media) și poate dacă îl sunăm cu toții în fiecare zi, atâta îl înnebunim până când își încurajează administratorul judiciar să-l scoată la vânzare, pentru că el este în faliment. Este în faliment, doar că procedurile sunt tergiversate. Nu cunosc scopul, nu știu de ce. I-am trimis eu vreo doi potențiali cumpărători care au vrut să cumpere hotelul. Nu înțeleg de ce-l tergiversează. Probabil că nu a fost aici în ultimii 10 ani, nu a văzut cum arată, nu știe ce facem în oraș și, în consecință, nu-l interesează!”, a declarat recent primarul Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/