„Ar trebui să se suspende avocatul din funcție până la o sentință definitivă. Nu există pădure fără uscături”

Prezent în redacția Express de Banat, decanul Baroului de Avocați Caraș-Severin, Gheorghe Ciulei, a vorbit și despre problema avocaților cercetați penal sau cu condamnări și sancționarea administrativă a acestora.

„La noi nu sunt atât de mulți avocați, ei vin, însă noi am avut o politică mai selectivă. La Timișoara, având în vedere că este un oraș mai populat, s-a ajuns la 860 de avocați. La noi, fiind orașul mai mic, la Moldova Nouă sunt 2-3 avocați, la Bozovici nu mai e nimeni, la Oravița sunt puțini, la Caransebeș și aici la Reșița sunt mai mulți”, a explicat Gheorghe Ciulei.

Acesta a vorbit și despre ultimul caz, avocatul Cristian Lucian Teodor, care are deja o condamnare în primă instanță și pe care Baroul Caraș-Severin l-a suspendat, ca măsură administrativă.

„Normal ar trebui doar să se suspende avocatul din funcție, ca și la polițiști, procurori, până la o sentință definitivă. Dacă e să o luăm de acum 10 ani, au fost doar 2-3 avocați cercetați penal din 80, câți avem. Nu există pădure fără uscături, ca peste tot: au fost și judecători cu probleme penale, procurori, dar puțini”, a mai spus decanul Baroului.