Aquaparc ca în Ungaria, la Herculane! Miclău e hotărât să repună stațiunea pe harta turistică a României!

Vizitată în ultimii ani mai mult de pensionarii care vin să se trateze de reumatism și alte afecțiuni la băi, stațiunea de pe Valea Cernei ar putea deveni atractivă pentru turiștii de toate vârstele. Administrația locală are soluția.

Un aquaparc pe mai multe nivele, cu bazine interioare și exterioare, tobogane, spații de relaxare și de alimentație publică și parcare subterană este proiectul care ar aduce un suflu proaspăt stațiunii și turiști în toate sezonale și de toate vârstele la Băile Herculane, consideră primarul Cristian Miclău.

O astfel de investiție se ridică la 10 milioane de euro, bani pe care administrația orașului de pe Cerna speră să-i obțină din surse externe, prin recent lansatul Program Operațional Regional Vest 2021 – 2027.

expresb 1000x100

„Ne dorim să construim un aquaparc care ne-ar da posibilitatea să sprijinim și operatorii de turism din oraș, dar și noi să ne dezvoltăm mai mult ca stațiune și să aducem turiștii și iarna și vara la Băile Herculane. Surse de finanțare există pentru o astfel de bază de agrement, am discutat și cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest pe această temă. Există fonduri pe POR 2021-2027. Aquaparcul ne dorim să-l facem pe mai multe nivele, cu locuri de parcare subterane, ca să decongestionăm traficul, căci în sezon numărul mașinilor este mare. De asemenea, ne-am propus să-l facem acoperit, și cu bazine interioare, pentru a prezenta interes și iarna, nu doar vara. O astfel de investiție se ridică undeva la vreo 10 milioane de euro.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Cristian Miclău.

Rămâne însă de văzut în ce măsură se va și realiza investiția, având în vedere că despre construirea unui aquaparc la Băile Herculane se vorbea și pe vremea când Ministerul Dezvoltării era condus de Elena Udrea, și care promitea o finanțare de 9 milioane de euro prin faimosul program de relansare a turismului balnear. Banii pentru aquaparcul de la Herculane nu au mai ajuns nici până azi…

1000 x 200 gif