Aqualand cu apă termală la Caransebeș, pontul senatorului Vela pentru primarul Borcean!

marcel vela vrea aquapark termal la caransebes

Reconcilierea dintre Marcel Vela și Felix Borcean ar putea aduce municipiului Caransebeș un aquapark cu apă termală!

Senatorul Vela a dezvăluit pentru Express de Banat care au fost subiectele dezbătute în casa sa din Armeniș cu primarul Borcean în ziua împăcării dintre cei doi, un moment pe care puțini îl anticipau după cât de grele au fost vorbele aruncate în spațiul public de primarul Caransebeșului și cât de otrăvite au fost în replică săgețile parlamentarului. Cei doi n-ar fi discutat deloc politică, în schimb, și-au dat mâna pentru Caransebeș.

În primul rând, Vela i-a sugerat lui Borcean un artificiu care ar putea duce la dezvoltarea aeroportului din Caransebeș. A doua propunere e legată de construirea unui aquapark și de punerea în valoare a apelor termale care ar exista în zona Șesul Roșu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Sorin Frunzăverde și cu Toni Liber au luat un credit pentru Aquacaraș în urmă cu mai mulți ani și au pus gaj, prin Consiliul Județean, unitatea militară de la Șesul Roșu, unde eu aveam un proiect să fac un foraj și să fac un ștrand termal. Acolo e apă termală ca la Căvăran. Unitatea, terenul și clădirile, au fost puse gaj la bancă și nu am mai putut face nimic pe imobilele respective fiind sarcină.”, a explicat Marcel Vela pentru Express de Banat.

Lui Felix Borcean i-a garantat pentru acest proiect sprijinul liberalilor din Consiliul Local Caransebeș și din Consiliul Județean Caraș-Severin, inclusiv pe al președintelui Romeo Dunca. Edilul-șef ar trebuie să facă o solicitare, să-i convingă și pe colegii săi din PSD, și să mute astfel gajul de la unitatea militară de la Caransebeș la unitatea militară de la Reșița. „Oricum nu i se poate schimba destinația din spații de birouri. Nu au ce face acolo, nu cred că se vinde cuiva. Rămâne unitatea militară de la Reșița gaj, banca va fi de acord pentru că e mai valoroasă decât unitatea de la Caransebeș, care e prăbușită, și dezvoltăm un aqualand, cu piscine, cu apă termală. Nu se mai duc cărășenii la unguri, vin la Caransebeș!”, a detaliat senatorul PNL.

publicitate si promovare online banner maxagro