Conducerea Aquacaraș reacționează la articolul din Express de Banat cu privire la dezastrul de pe strada Iancu Laurențiu, o stradă pe care deși Primăria ar avea fondurile de reabilitare nu poate să se apuce de aslatări până când nu sunt încheiate lucrările Aquacaraș, după cum spun reprezentanții municipalității.
Aquacaraș se întreabă de ce Primăria justifică neînplinirile ca fiind din vina societății în condițiile în care, chiar în urmă cu mai puțin de o lună de zile Ministerul Fondurilor Europene a trimis o notificare prin care menționează că primăriile răspun în solidar cu Aquacarș în coordonarea proiectului:
„Suntem puțin mirați de faptul că nu se pierde nici o ocazie pentru a se justifica toate neîmplinirile, toate străzile ce arată deplorabil în orașul Caransebeș, totul… este din vina Aquacaraș. Da, e nevoie ca tot ceea a fost bine făcut, să fie asumat cu mândrie iar nerealizările, dacă nu se pot băga sub preș, măcar să le aruncăm peste gard. Unde? În cârca lată a operatorului de apă canal: Aquacaraș. Privitor la presupusa neglijență și dezinteresul nostru, în calitate de beneficiar al lucrărilor, partea noastră de vină, ne-o asumăm și venim cu scuzele noastre pentru locuitorii Caransebeșului. Practic, se dorește să se înțeleagă că, toate neajunsurile din Caransebeș, se datorează, eminamente, Aquacaraș-ului. Contează, oare, faptul că lucrările respective sunt executate de către Hidroconstrucția S.A., iar Aquacaraș este beneficiarul?”, se întreabă conducerea Aquacaraș.
Aquacaraș Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt Aurel Ciurel, îl întreabă pe primarul Felix Borcean dacă a citit contractul de finanțare:
„Există posibilitatea ca, domnul primar să nu fi luat aminte, să nu fi citit cu atenție prevederile Contractului de Finanțare pentru acest proiect?. Poate, cumva, prevăzând tendințele de a se exonera de balastul responsabilității, al unor UAT-uri, Ministerul Fondurilor Europene, trimite în data de 23.01.2020, tuturor UAT-urilor o adresă prin care reiterează faptul că citez UAT-urilor membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqvabanat răspund împreună și solidar cu Operatorul Regional și sunt responsabile de coordonarea proiectului. Acestea sunt direct responsabile de atingerea obiectivelor prevăzute în proiect, am încheiat citatul. Deci, fără dubiu! responsabilitatea este împărțită în solidar: Aquacaraș și Primăria Caransebeș! Nu numai responsabilitatea este împărțită, dar și răspunderea! Noi ne asumăm partea noastră de responsabilitate. Doriți să ne-o asumăm în solitar? sau împreună să căutăm și să găsim rezolvarea realelor probleme, ce, pe bună dreptate, le semnalați?”, precizează Aurel Ciurel, purtătorul de cuvânt al Aquacaraș Caraș-Severin.