Unitatea medicală de pe Valea Carașului se bucură de investiții consistente în ceea ce privește aparatura medicală, stabilirea diagnosticelor fiind tot mai precisă cu ajutorul noilor tehnologii.
Dacă în urmă cu ceva timp spitalul din Oravița se bucura de achiziția unui aparat Roentgen digital menit „să aducă acuratețe în privința radiografiilor și nu numai”, în valoare de 300.000 de euro, astăzi reprezentanții unității spitalicești au vorbit despre o altă investiție extrem de necesară pacienților aflați în impas. Managerul spitalului, Felician Fara, a detaliat: „Ceea ce vedeți aici este aparatură medicală de 400.000 de euro. Este un laparoscop pentru intervenții chirurgicale. Este un aparat de gastroscopie. Avem lavoare pentru apa sterilă, un aparat de anestezie și avem acum în așteptare două lămpi pentru operație și două mese pentru intervenții chirurgicale mai laborioase”.
Cu privire la investițiile de care a beneficiat unitatea medicală pe care o reprezintă, Fara spune că toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea Ministerului Sănătății și a administrației publice locale din Oravița, acesta subliniind totodată că o astfel de aparatură este absolut necesară pentru un spital care se respectă.
Despre ce-nseamnă toată această aparatură atunci când vine vorba de pacienți, managerul spitalului a adus în discuție următoarele: „Intervențiile chirurgicale se vor putea face laparoscopic, adică un colecist se va putea opera laparoscopic și nu numai. Atât herniile, cât și apendicele se vor putea opera laparoscopic în cadrul Spitalului Oravița. De asemenea, avem medici care au competențe în gastroscopie, iar aparatul de gastroscopie va facilita punerea unor diagnostice în ceea ce privește ulcerul gastroduodenal sau putem face și colonoscopii prin care patologia asta, destul de frecventă în zilele noastre, să poată fi diagnosticată la timp și tratată, iar restul: lămpile, mesele, aparatul de anestezie sunt absolut importante și necesare pentru un act medical de calitate”.
Din spusele lui Felician Fara, lucrurile nu se opresc aici, întrucât buna colaborare dintre spital și administrația publică locală va contribui la creșterea calității actului medical.