Aproximativ 1.500 de dascăli din Timiș, în grevă de avertisment, miercuri

sala clasa (1)
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Dascăli din întreaga țară organizează miercuri o grevă de avertisment. La nivelul județului Timiș, aproximativ 1.500 de profesori nu-și vor ține orele între 11.00 și 13.00.

Nemulțumiți de problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, sindicaliștii din educație organizează miercuri, 17 mai, o grevă de avertisment. Astfel, între 11.00 și 13.00, aproximativ 75.400 de profesori din toată țara nu vor ține ore.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la nivelul județului vor fi în grevă de avertisment aproximativ 1.500 de dascăli.

Vor intra în grevă colegi din 86 de unități de învățământ, numărul estimativ al participanților, din datele comunicate de directori fiind de 1 440. Aceste date nu sunt finale, colegii putând să se răzgândească până mâine sau să se alăture în plus celor care au comunicat că vor intra în grevă. Nu avem date despre o școală care ar avea întreg colectivul în grevă. Președinții organizațiilor sindicale de la nivelul județului au recomandat colegilor, ce se vor afla în grevă, mâine, fiind vorba de o grevă de avertisment, să intre la ore și să supravegheze copiii”, a informat Inspectoratul Școlar Timiș.

Muzeul TM

Sindicaliștii se pregătesc pentru o grevă generală, care va fi declanșată în data de 22 mai.

Greva generală care va fi declanșată în data de 22 mai înseamnă încetarea lucrului. Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm să țină copiii acasă. Grevă înseamnă încetarea lucrului. Nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. Există riscul, și o spunem responsabil, să se dea peste cap și examenele naționale. Vina nu mai e a noastră, nici a oamenilor din sistem, ci a guvernanților”, a declarat Simion Hăncescu, președinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/