Aproape o mie de timișeni de la sate s-au vaccinat împotriva Covid-19, la maratonul din weekend

vaccinare sate 2
Cuib de vise 1000x100

Cei mai mulți timișeni care s-au imunizat în weekend, în cadrul maratonului organizat în localitățile unde nu există centre de vaccinare, sunt din comuna Dudeștii Vechi, arată datele echipelor mobile care s-au deplasat la sate, în timp ce în localitatea Curtea doar două persoane și-au manifestat interesul. 

În total, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echipele mobile au vaccinat, în 15 localități, 942 de persoane, un număr mai mare decât cel înregistrat la maratoanele anterioare, organizate în această vară.

„Remarcăm că, în continuare, în estul județului există o mai mare reticență pentru vaccinare față de celelalte zone. La poluri opuse: Dudeștii Vechi – 157 de persoane vaccinate – și Curtea – două persoane.”, a spus subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

STPT job 1000x200

Astfel, la Traian Vuia, Dumbrava, Tomești, Margina și Curtea au fost vaccinate 171 de persoane, la Valcani – 65, Dudeștii Vechi – 157, Belinț – 91, Satchinez – 49, Periam și Pesac – 148, Găvojdia – 57, Otelec și Uivar – 115, Boldur – 89. Cei mai mulți timișeni au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Cifrele raportate duminică la prânz de DSP Timiș indică faptul că la această dată, numărul persoanelor vaccinate complet împotriva Covid-19, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 268.497.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/