[UPDATE] Aproape de crimă, pentru un amărât de vot! Se întâmplă la Zăvoi, comuna în care se plătesc șpăgi de zeci de mii de euro!

Campania electorală încinge spiritele între oamenii satului, cei care nu știu prea multe vorbe și trec la fapte. De această dată faptele sunt de natură penală, dacă ne gândim că viața unui om a fost pusă în pericol.

Filip Borca, în vârstă de 52 de ani, cu  domiciliul în satul Măgura din comuna Zăvoi, a fost luat bătaie în timp ce se afla duminică pe câmp, cu animalele, din cauză că s-a exprimat liber în alte împrejurări precum că nu va vota cu fostul viceprimar al comunei Zăvoi, care candidează la consiliul local la alegerile locale din 5 Iunie. Băiatul bărbatului povestește că, în timp ce stătea lângă animale, a apărut o maşină în care se afla Petru Gander, însoţit de trei persoane necunoscute, și s-a iscat o ceartă, care a dus la cărat pumni, astfel că tatăl său a fost lăsat inconștient la pământ. Din fericire, a fost găsit de către o persoană care trecea prin zonă și care a sunat imediat la 112. Ambulanța l-a transportat de urgență la Spitalul din Caransebeș, unde Borca a primit îngrijiri medicale, având capul spart în cinci locuri, dublă fractură la mână, fiind operat deja, și traumatism sever la un ochi, cu care nu mai vede.

În cauză se continuă cercetările de către Poliția Oțelu Roșu pentru a stabili cu exactitate de la ce a plecat cearta și cine se face vinovat pentru actele de violență comise asupra bărbatului. Banii par însă să fi circulat repede, deoarece bărbatul desfigurat în bătaie nu ar mai pomeni nimic de dispute electorale, ci divergențe de altă natură.

UPDATE, ora 13.50

Doru Cârdei, candidatul liberalilor pentru Primăria Zăvoi, a ținut să elimine varianta unei dispute politice drept consecință pentru bătaia cruntă primită de Filip Borca. „E o minciună foarte mare! Noi nu am știut nimic de acest eveniment. Am fost la Măru când s-a întâmplat. La ora 16 trebuia să ajung la Măgură, pentru că mă aștepta echipa mea de campanie, să mergem din casă în casă. Era acolo inclusiv Gander. Bătaia asta a fost undeva la câmp, Gander nu putea fi acolo. Ce se spune e o prostie aruncată pe piață pentru că așa face PSD-ul aici în zonă. Îmi pare rău că a luat bătaie, dar nu are nicio legătură acel incident cu noi și cu campania electorală. Cred că a fost o divergență între ciobani. Eu nu sunt cu amenințări, cum sunt ei, pesediștii chiar amenință lumea!”, a declarat Cîrdei, actualul viceprimar al comunei, pentru expressdebanat.ro.

Petru Gander, numărul 1 pe lista cu propuneri a liberalilor pentru consiliul local, respinge la rândul său orice acuzație. Ba, mai mult, spune că oamenii legii s-au convins deja cum au stat lucrurile. „Nu știu de ce vor să mă denigreze. Eu nu am vorbit cu omul ăla de zece ani. Eu nu am fost acolo, a venit și Poliția să verifice, s-au lămurit oamenii. Probabil a fost o divergență între ciobani, eu nu am avut nicio implicare, de niciun fel. Organele abilitate să cerceteze, pentru că eu îi voi acționa în judecată, pentru daune morale. Cum să mă denigreze în așa fel?!”, a explicat Gander.

foto: infocs.ro