Aproape de coada clasamentului! Câștigul mediu pentru acest an este de 1.813 lei în Caraș-Severin!

salariu în românia

Comisia Națională de Prognoză a dat publicității un raport privind evoluția salariului mediu net pe fiecare județ în parte, Caraș-Severinul fiind printre ultimele județe din țară. Doar locuitorii din șase județe câștigă mai puțin.

Vestea bună adusă de cercetarea CNP este că în Caraș-Severin a crescut numărul mediu de angajați față de anii precedenți și că trendul este extrem de ascendent și pentru anii viitori, cel puțin așa prognozează CNP.

Județul cu cel mai mic salariu mediu este județul Neamț cu un câștig de numai 1.690 de lei. Urmează Harghita, cu 1.713 lei, Vâlcea cu 1.725 de lei, Bihorul cu numai 1.734 de lei și Covasna cu 1.747 de lei, care și încheie șirul județelor cu salarii medii sub 1.800 de lei. Peste acest prag vine județul Ialomița, unde locuitorii au un salariu mediu în 2017 de 1.804 lei, urmat de Caraș-Severin unde un cetățean câștigă, în medie, 1.813 lei lunar.

Cetăţenii din alte 16 judeţe au în medie câştiguri de sub 1.900 de lei. În numai şapte judeţe din toată ţara, inclusiv Bucureşti-Ilfov, sunt salarii peste sau apropiate de media naţională. Vecinii din Timiș câștigă, în medie, 2.501 lei lunar, iar cei din Mehedinți, 1.970 de lei lunar!
Sursa: economica.net

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/