Aproape de 10! Magistratul Doru Ursulescu a promovat examenul pentru funcția de prim-procuror la Lugoj

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj va avea de la 1 ianuarie 2021 un prim-procuror cu prerogative depline, după ce procurorul Doru Ursulescu a promovat examenul specific funcției cu nota finală 9,35. Magistratul lugojean a preluat cârma instituției cu delegare încă din 2019, atunci când postul a devenit vacant ca urmare a demisiei prim-procurorului Lavinia Rus, care s-a mutat la Timișoara.

„Există un total de 5.000 de dosare pe mesele noastre de lucru. Avem câte 800 de dosare de om cu care mergem în instanță anual. Este un volum de muncă imens, însă suntem determinați să ne facem treaba cât mai bine posibil. Vreau să avem o activitate bună la Parchet, să asigurăm un sentiment de liniște și siguranță cetățenilor, mai ales având în vedere ce se întâmplă în țară și în lume în general, să nu le fie oamenilor teamă să meargă pe stradă sau să își lase copiii să meargă la școală. Vrem să ne facem treaba cât mai bine alături de celelalte instituții din oraș”, a declarat Dorel Ursulescu.

Prim-procurorul în vârstă de 47 de ani este absolvent al Facultății de Drept a Universității București. Are un master în Științe Penale și Criminalistică și activează în branșă de peste 23 de ani. Din anul 2014, pe lângă funcția de procuror la Lugoj, el a fost și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, comunicând evenimentele de interes pentru public și mass-media. Mandatul la conducerea instituției este pentru o perioadă de trei ani.

leader board 728 x 90 px