Aproape 900 de elevi și profesori din Timiș, infectați cu Covid-19

burse elevi

Crește numărul elevilor și profesorilor din județul Timiș infectați cu noul coronavirus. Statisticile făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș arată că în ultimele zece zile aproape 900 de școlari și cadre didactice au fost confirmate cu Covid-19.

În județul Timiș se înregistrează un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor și profesorilor. Potrivit unor statistici făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, în ultimele zece zile au fost confirmați cu Covid-19 688 de elevi și preșcolari, plus 189 de dascăli, personal auxiliar și nedidactic.

În prezent, la nivelul județului Timiș sunt trei școli care-și desfășoară activitatea exclusiv online. Este vorba de Liceul Teoretic Baptist, care are 50% din clase cu activitatea fizică suspendată din cauza numărului mare de cazuri cu Covid-19, Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu”, aflat în șantier, și Școala Gimnazială „Rudolf Walter”, care nu poate plăti facturile uriașe la gaz și curent, toate fiind din Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, în județul Timiș sunt două unități de învățământ cu activitate online parțială. Și anume, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, aflat în șantier, și Școala Gimnazială Nr. 30, care are foarte multe cazuri de Covid-19 în rândul profesorilor.

Până în acest moment, 8.138 de elevi din județul Timiș s-au vaccinat împotriva Covid-19. De asemenea, rata de imunizare în rândul profesorilor este de aproape 73%.

banner 970 x 250