Aproape 90.000 de elevi din Timiș revin de miercuri în bănci, la școală. În 78 de localități din județ, rata de infectare a coborât sub pragul de 1 la mie

Toți elevii din 78 de localități din județul Timiș se reîntorc la școala față în față. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vizează unitățile de învățământ din acele localități în care rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori. 

Decizia CJSU Timiș are la bază modificările aduse prin Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății cu privire la deschiderea/închiderea școlilor raportat la situația epidemiologică la zi.

Astfel, în județul Timiș, în urma hotărârii CJSU, se reîntorc la școală toți elevii din 510 unități de învățământ – câte sunt în cele 78 de localități, iar alte 81 de școli rămân în scenariul 2. Acestea din urmă sunt în 21 de localități.

leader board 728 x 90 px

În scenariul 1 (verde), incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În scenariul 2 sunt încadrate școlile din localitățile cu incidența mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune pe de o parte participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, pe de altă parte – participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.