Aproape 600 de candidați la titularizare!

Titularizarea din județ a strâns 599 de înscriși la examen. Chiar dacă mulți au refuzat să și participe la probe, locurile disponibile sunt mult sub numărul de candidați.

În județul Caraș-Severin sunt 392 de posturi libere, atât pe perioadă nedeterminată, cât și pe cea determinată. La examen s-au înscris 599 de candidați, din care s-au prezentat în sălile de examen doar 513. Chiar și așa, diferențele sunt mari între cei care doresc să devină titulari pe un post și posturile disponibile. Cea mai mare diferență, conform datelor înregistrate pe Edu.ro, se regăsește pe posturile de educație fizică și sport, unde sunt 57 de candidați înscriși pe cele 18 posturi.

Examenul de titularizare cu probele scrise s-a lăsat cu eliminări chiar și în județul Caraș-Severin. Cu toate acestea, din cei 513 candidați prezenți în sălile de examen, doar două dintre cadrele didactice și-au riscat pielea și au încercat să copieze, fiind surprinși de supraveghetori.

O altă problemă însă a fost mai gravă. Se pare că subiectele probei scrise din examenul de titularizare i-au luat prin surprindere pe mulți candidați, pentru că 71 au părăsit examenul fără să predea lucrarea. „Candidații la titularizare au dreptul legal ca în timpul examenului să facă cerere să nu li se ia în considerare lucrările și să nu fie corectate”, explică profesorul Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Foto: enational.ro

banner 1000 x 100 hd