Aproape 4 milioane de euro pentru liceul de la Moldova Nouă, într-o singură lună!

După ce, la începutul lunii martie, primarul Adrian Torma împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest semnau un contract de 2,25 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a Corpului A al Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, cu sală de sport și centrală termică, Torma a bifat în 15 martie încă o finanțare europeană! De data aceasta, pentru Corpul B al instituției de învățământ, investiție în valoare de 1,5 milioane de euro.

În urma semnării contractului pentru reabilitarea structurii gimnaziale a liceului de la malul Dunării, primarul Torma bifează al IV-lea proiect în acest mandat, proiect cu finanțare europeană prin ADR Vest pe axa 3.1 Reabilitare energetică, eficientizare energetică a clădirilor publice.

Într-un interviu acordat pentru expresdebanat.ro, edilul Torma explică ce urmează să se-ntâmple în cadrul Corpului B (Generală 4), clădire care nu a fost reabilitată de aproape 40 de ani: „Într-adevăr, Corpul B este o clădire care de la construcție, de aproximativ 40 de ani, nu a fost reabilitată niciodată în această formă. S-au făcut doar câteva cârpeli în timp, însă doar atât. Această reabilitare va consta în: anvelopare termică, înlocuirea tâmplăriei termopan, înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare. Totodată, Corpul B urmează să aibă sursă proprie de încălzire, și asta pentru că în momentul de față întreg liceul este încălzit de o centrală veche, nereabilitată de la înființare, de peste 40 de ani”.

Bucuria edilului de la malul Dunării este cu atât mai mare cu cât „în decurs de 2 ani de zile deja semnăm al IV-lea contract, așteptând să mai semnăm încă 8 proiecte, care sunt depuse. Unele dintre ele sunt în curs de evaluare, altele sunt în lista de așteptare, în funcție de sumele care sunt alocate pentru fiecare axă”.

Satisfacția șeful administrației de la Moldova Nouă vine nu doar pe plan profesional, ci și pe plan personal, edilul fiind mândru că școala pe băncile căreia a-nvățat atât el, cât și familia sa, va fi reabilitată datorită implicării acestuia în tot ceea ce-nseamnă învățământ: „E o mare bucurie pentru mine, pentru că, în acest corp B, eu împreună cu aproape toți membrii familiei mele am fost la un moment dat elevi. Și copiii noștri au făcut școala acolo. E un moment emoționant și știu că împreună cu echipa Primăriei punem umărul și facem treabă. Asta înseamnă s-ducem o stare de confort atât elevilor, iar prin intermediul lor, și părințiior, care vor ști că-și vor trimite copiii într-un loc modern și civilizat și, evident, cadrelor didactice, care de mult timp așteptau astfel de renovări”.

Planurile lui Torma nu se termină aici, acesta sperând ca, după reabilitarea clădirii, să poată înlocui și dotările interioare, „pentru a oferi chiar o școală modernă din punct de vedere al administrației publice”.