Aproape 300 de cărăşeni, sancţionaţi în weekend pentru nepurtarea măştii

Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus se reflectă și în buzunarele cetățenilor. De la un weekend la altul, amenzile aplicate de polițiști, în urma acțiunilor de verificare al căror scop se referă la prevenirea răspândirii temutului virus, se află într-un trend ascendent, principalele nereguli taxate de efectivele prezente în teren fiind legate de nepurtarea măștii de protecție și organizarea de evenimente private. S-a întâmplat și în Caraș-Severin, acolo unde, în ultimele 72 de ore, valoarea amenzilor aplicate depășește suma de 61.000 de lei.

Weekendul trecut, pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În urma verificării unui număr de 161 de societăți comerciale, precum şi a 382 de mijloace de transport, dintre care 156 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 3.200 de persoane, pentru abaterile constatate au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.600 de lei, 227 dintre acestea – pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

leader board 728 x 90 px

Alte 30 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate operatorilor economici și persoanelor fizice pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități, elocvent în acest sens fiind cazul de la Caransebeș, acolo unde organizarea unei logodne, la care au participat 12 persoane, s-a lăsat cu sancționarea contravențională atât a participanților, cât și a administratorului localului.

„În noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș s-au autosesizat cu privire la un eveniment privat (logodnă), organizat la un local din Caransebeș, la care participau 12 persoane. Polițiștii au întrerupt evenimentul, organizatorul acestuia, respectiv administratorul localului, fiind sancționat cu amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. De asemenea, alți patru participanți (muzicanți) au fost sancționați cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare. În total, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 2020, în valoare totală de 9.000 de lei”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Sursa foto principal: redactia.ro.