Caraș-Severinul a devenit mai curat în urma acțiunii din septembrie. De Ziua Curățeniei Naționale, voluntarii din județ au adunat aproape 3.000 de saci de deșeuri din 31 de localități.
Cărășenii s-au mobilizat și în acest an, 2.430 de voluntari reușind să adune 2.831 de saci cu deșeuri separate pe categorii: hârtie, sticlă, plastic, deșeuri menajere și deșeuri de moloz. Acțiunea s-a desfășurat în 31 de localități din județ cu implicarea diferitelor instituții publice și în mod special a școlilor, mai mult de jumătate dintre voluntari fiind elevi.
„Chiar dacă problema deșeurilor abandonate din județ nu a putut fi rezolvată într-o singură zi, prin acțiunea desfășurată și prin mobilizarea unui număr atât de mare de voluntari credem că am reușit să punem în valoare puterea exemplului. Prin implicarea personală în astfel de acțiuni, voluntarii pot deveni exemple pentru alții și îi pot inspira să participe la inițiative similare și să fie mai atenți la felul în care se comportă atunci când vine vorba despre gestionarea deșeurilor. Împreună am demonstrat că este posibil să trăim într-o lume cu mai puține deșeuri abandonate. Mulțumim tuturor celor implicați și îi invităm pe locuitorii județului Caraș-Severin să sărbătorească Ziua Curățeniei Naționale în fiecare zi!”, este mesajul lui Daniel Toma, coordonatorul județean al Asociației „Let’s Do It, România”.
La nivel național, 207.196 de voluntari au făcut România mai curată în 16 septembrie, cu ocazia Zilei Curățeniei Naționale. Nu mai puțin de 217.303 saci cu deșeuri au fost adunați de pe străzi, parcuri, din păduri sau de pe malurile râurilor și ale lacurilor țării.
La nivel mondial, World CleanUp Day a însemnat peste 197 de țări care au făcut curățenie pe 16 septembrie, cu aproximativ 20.000.000 de voluntari implicați, iar numărul acestora continuă să crească de la o ediție la alta.