Aproape 200 de locuri de muncă în Germania

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Cei calificați în domeniul hotelier sau gastronomic au ocazia să lucreze pentru câteva luni în Germania, prin rețeaua EURES România. Selecția se desfășoară la Sibiu.

Un număr de 145 de posturi sunt valabile pentru un sezon în Germania. La începutul lunii septembrie, în 5 și 6, doritorii se pot deplasa la Sibiu ca să participe la selecție. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin anunță că se oferă următoarele posturi: 30 de locuri ca barman, 60 ca ospătar, 45 ca bucătar și 10 posturi ca manager de restaurant sau personal serviciu organizare banchet.

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1500 – 2000 euro brut/lună pentru ospătar, 1850 – 1950 euro brut/lună pentru barman şi 1500 – 2100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit / contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu”, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin. Pentru postul de manager este necesar ca persoanele doritoare să cunoscă bine limba germană.

promovare banner maxagro

Locuitorii județului care ar dori să obțină un astfel de post trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM CS, astfel încât să fie înregistrați în baza de date și să primească documentele necesare pentru a participa la selecția de la Sibiu.

Foto: stiridecluj.ro

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/