Aproape 200 de controale și amenzi de peste 128.000 de lei în Caraș-Severin într-o singură lună

itm
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Neregulile în domeniul muncii persistă în Caraș-Severin. Nu a dispărut nici munca la negru, fără documente întocmite de angajatori. Toate au dus la aplicarea de sancțiuni în valoare totală de 128.500 de lei în luna aprilie.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au desfășurat 182 controale în luna aprilie, fiind dispuse angajatorilor 219 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 128.500 lei.

publicitate online in ziar Express de Banat

Principalele deficienţe identificate:
– neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă;
– dosare de personal incomplete;
– lipsa regulamentului intern;
– neachitarea drepturilor salariale;
– nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în REVISAL;
– lipsa copiei contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc;
– neacordarea echipamentului individual de protecție;
– nu s-au luat măsuri pentru menținerea căilor de acces libere;
– utilizarea unui echipament de muncă neomologat;
– nedesemnarea persoanei responsabilă cu supravegherea activității de lucru la înălțime;
– utilizarea echipamentelor tehnice fără dispozitive de protecție;
– neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă a lucrătorului aflat în situația schimbării locului de muncă;
– neluarea măsurilor pentru efectuarea în termenul scadent a verificării PRAM a instalației electrice;
– lipsa întocmirii declarației prealabile și nedepunerea acesteia la inspectorat în cazul șantierelor temporare și mobile; etc.

La 2 angajatori din domeniul panificației au fost identificate 3 persoane care prestau activitate fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Tot în luna aprilie au fost consemnate 3 evenimente care au avut ca urmări 3 cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă se încadrează în categoria accidentelor de muncă.

Au fost luați în evidenţă 472 de zilieri, s-au înregistrat 7 contracte colective de muncă și 2 acte adiționale de modificare a clauzelor contractului colectiv de muncă.

La solicitarea scrisă a salariaților sau a unor foști salariați, inspectorii de muncă asigură accesul individual la datele personale din Registrul electronic de evidență a salariaților. În acest sens s-au întocmit 125 certificate ce conțin informații referitoare la activitatea desfășurată la diverși angajatori.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/