A crescut numărul unităților de învățământ din județ care beneficiază de Programul „Masă caldă”. Toate sunt din mediul rural, anunță Inspectoratul Școlar Județean.
În anul școlar 2021-2022 doar trei unități de învățământ din Caraș-Severin ofereau un prânz elevilor prin Programul guvernamental „Masă caldă”, comparativ cu anul în curs, când numărul unităților beneficiare a crescut semnificativ, ajungându-se la 12. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin consideră că programul și-a atins obiectivul, dovadă stând rezultatele îmbunătățite ale elevilor la examenele naționale.
„Un lucru îmbucurător este acela că în cele trei unități de învățământ unde în anul școlar 2021-2022 s-a desfășurat acest program a crescut frecvența, dar și mai mult, școlile au reușit să crească și rezultatele elevilor la examenele naționale. În anul școlar 2022-2023, ne-am preocupat să mărim numărul de școli beneficiare și numărul de beneficiari direcți ai Programului de sprijin «Masă caldă». Am ajuns, așadar, să derulăm acest program în 12 școli, iar numărul beneficiarilor să ajungă la 1.882 de elevi.”, a declarat inspectorul școlar general Carina Pristavu.
Școlile în Caraș-Severin care au fost acceptate în programul finanțat de Guvernul României sunt din localitățile: Vrani, Turnu Ruieni, Armeniș, Ciclova Română, Ramna, Eftimie Murgu, Sasca Montană, Petroșnița, Gârnic, Bozovici, Dognecea și Marga.
„Noi încercăm să mai suplimentăm și pentru anul viitor cu cel puțin 50% numărul de școli, pentru că vedem că sunt rezultate și într-adevăr școlile sunt foarte mulțumite că a crescut foarte mult frecvența și copiii au posibilitatea să realizeze și acele ore de sprijin remediale, oferindu-le și masă caldă în școală.”, a mai precizat șefa ISJ Caraș-Severin.