Aproape 180 de milioane de lei pentru introducerea gazului în comuna Constantin Daicoviciu

Cetățenii din comuna Constantin Daicoviciu vor avea de anul viitor rețea de gaz, pentru a le ușura munca în gospodării. Primarul, Daniel Boambeș, anunță că s-a câștigat finanțarea de 176.593.900 de lei.

Proiectul va fi demarat printr-un program guvernamental și edilul comunei spune că este cea mai bună veste din acest an. „Proiectul de realizare rețea de distribuție gaze naturale va fi implementat în comună și toate satele arondate. Admiterea proiectului la finanțarea guvernamentală este o veste deosebit de bună pentru cetățenii comunei și eu mulțumesc pentru implicare d-nei deputat Luminița Jivan. Este o lucrare mare pe 54 de km lungime de rețea principală plus racordurile la gospodării. Noi o să achităm de la bugetul local racordurile de la stația de reglare și monitorizare gaz, până la gospodării, o valoare estimativă de aproximativ 100.000 euro.”, ne-a precizat primarul comunei, Daniel Boambeș.

Lucrările se vor întinde pe parcursul a doi ani de la semnarea contractului de execuție, iar în proiect sunt cuprinse comuna Constantin Daicoviciu și satele arondate: Prisaca, Zăgujeni, Maciova, Mâtnicu Mare și Peștere.