Aproape 15 mii de lei pentru a le veni de hac vandalilor. Autoritățile locale din Valea Bistrei taie răul de la rădăcină!

Oficialii locali din Valea Bistrei au decis că, odată cu montarea parcometrelor și cu modernizarea zonei centrale, se cere și o altă investiție importantă pentru a-i ține în frâu pe vandalii care-și bat joc de banii și munca investite pentru ca Oțelu Roșu să îmbrace haine noi.

Actele de vandalism au dat destul de multe bătăi de cap autorităților locale, care nu au avut încotro decât să ridice din umeri și să reinvestească acolo unde lispa bunului simț a făcut stricăciuni. Problemele semnalate sunt întâlnite mai ales în pragul sărbătorilor atunci când, de cele mai multe ori, ornamentele montate în Centrul Civic sunt „apreciate” cu pumnul și piciorul.

Pentru că agenda de investiții pe acest an prevede o serie de lucrări care să schimbe în totalitate fața zonei centrale din Oțelu Roșu, oficialii locali au decis să pună piciorul în prag și să taie răul de la rădăcină. Pentru aceasta, se are în plan montarea unor camere de supraveghere care fie să-i intimideze pe vandali, fie să-i ajute pe oamenii legii să-i găsească mai eficient pe cei care fac distrugeri în oraș.

Intenția este văzută cu ochi buni, mai ales că, pe lângă stoparea vandalismului, se are în vedere și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, dar și supravegherea îndeaproape a traficului de pe arterele centrale.

„În zona centrală vom monta cam opt camere de supraveghere, în punctele strategice ale Centrului Civic. Am aprobat această investiție în ședința de Consiliu Local. Este necesară o astfel de investiție pentru că am avut probleme mai ales în perioada sărbătorilor, când au fost distruse ornamentele montate. În al doilea rând, mi se pare normal ca centrul sa fie monitorizat și mai ales zona de trafic. Vom avea camere montate și în intersecțiile din zona centrală”, a explicat edilul-șef, Luca Mălăiescu.

Mai mult decât atât, autoritățile locale consideră că astfel de camere sunt necesare și în zona Gura Jgheabului, acolo unde periodic apar probleme cu cei care nu au învățat încă ceea ce înseamnă civilizația.

„Obligatoriu trebuie făcut acest lucru și la Gura Jgheabului pentru că, din păcate, acolo dacă am reparat sau am pus bănci noi, acestea au fost rupte, încă nu suntem civilizați. Sunt necesare aceste camere pentru a putea lua măsuri împotriva celor care nu se comportă așa cum trebuie și distrug investițiile din oraș”, a mai menționat edilul-șef.

Valoarea totală a acestei investiții va atinge suma de 15 mii de lei, bani veniți de la bugetul local. Fiind o investiție necesară, suma nu este considerată mare de cei de la cârma orașului, asta în condițiile în care în acei bani intră și o serie de facilități care vor ușura monitorizarea celor mai importante zone din oraș.

Astfel, poliția locală va avea un sistem centralizat prin care va putea supraveghea constant asupra siguranței cetățenilor, iar edilul-șef va putea accesa permanet datele transmise de camerele de supraveghere chiar de pe telefonul său mobil.