Aproape 100 de refugiați din Ucraina vor să rămână la Timișoara

refugiati1
1000x100 Cuib de vise 1000x100

În jur de 750 de refugiați din Ucraina au ajuns la Timișoara de când a început războiul, iar aproape 100 dintre aceștia și-au arătat dorința de a rămâne în oraș. Cu scopul de a le veni în ajutor mai ușor, s-a înființat Centrul de Suport „Timișoara pentru Ucraina”, care funcționează în zona gării de nord de aproximativ două săptămâni.

Mobilizare uriașă la Timișoara în rândul a numeroase ONG-uri și autorități locale cu scopul de a le oferi ajutor refugiaților din Ucraina. Astfel, în urmă cu aproximativ două săptămâni s-a lansat campania de solidaritate „Timișoara pentru Ucraina”, în cadrul căreia s-a înființat și un centru de suport. Acesta își desfășoară activitatea în zona gării de nord, pe B-dul General Dragalina.

În ședința Consiliului Local Timișoara de miercuri, s-a decis ca și în acte activitatea Centrului de Suport „Timișoara pentru Ucraina” să fie prevăzută a fi pe B-dul General Dragalina nr. 38 – 42, în locul Clubului Pensionarilor, astfel încât să poată funcționa în condiții legale.

Vrem să dăm centrul de suport către Direcția de Asistență Socială ca să poată să operaționalizeze în mod oficial activitatea acolo. Vorbim de o situație critică și cumva specială legată de criza refugiaților din Ucraina și Direcția de Asistență Socială a reușit cumva, în timp record, să pregătească acest proiect de hotărâre, pentru ca Centrul de suport pentru refugiații din Ucraina să poată să funcționeze în condiții legale”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

STPT job 1000x200

Esztero Emese, șeful Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara, a explicat că în jur de 750 de refugiați din Ucraina au ajuns în oraș, iar aproape 100 doresc să rămână.

750 de refugiați au ajuns pe raza municipiului Timișoara prin call center-ul nostru, care își desfășoară activitatea de două săptămâni pe B-dul General Dragalina nr. 38 – 42. Din aceștia, un număr de 428 au plecat deja, nu mai sunt în evidența noastră, însă 90 au rămas și și-au manifestat dorința de a rămâne pe raza municipiului Timișoara. Avem nevoie de un loc unde să ne întâlnim, unde să-i înregistrăm, unde să-i îndrumăm pentru a le oferi servicii sociale. Noi suntem aici pentru a răspunde, alături de colegii de la ONG-uri, acestor oameni și este necesar acest loc”, a precizat Esztero Emese.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/