Aproape 100 de absenți de la prima probă a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, în Timiș

Au început emoțiile pentru absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Probele scrise au debutat marți cu cea la Limba Română. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, aproape 100 de candidați au preferat să spună pas primului examen.

S-a dat startul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Marți a avut loc prima probă scrisă, la Limba și Literatura Română.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la această probă s-au înscris 593 de candidați, dintre care 88 au preferat să nu se mai prezinte la examen. Niciun elev nu a fost eliminat.

În total, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.241 de candidați din județul Timiș.

Bacul continuă miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar pe 18 august are loc proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 19 august.

După ce se vor termina probele scrise, elevii care nu au susținut probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în prima sesiune de bac le vor putea susţine în perioada 22 – 29 august.

După susținerea tuturor probelor, urmează afișarea rezultatelor în data de 31 august, între 1 – 2 septembrie sunt rezolvate contestațiile, iar în data de 3 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

upt 1000x100