Încă trei puncte termice inaugurate la Reşiţa

Încă trei puncte termice au fost inaugurate la Reșița. Primăria a pus în funcțiune microcentralele de pe Strada Fântânilor, Calea Timișoarei și Aleea Crizantemei. Acestea au costat bugetul orașului 3 milioane de lei.

La punctul termic de pe Strada Fântânilor s-au făcut lucrări de modernizare și au fost puse în funcțiune 2 cazane cu o putere de 1 megawat fiecare. De asemenea, s-au amenajat alei de acces și spații verzi în zonă, dar și 5 locuri de parcare. “Centrala deservește 210 abonați casnici, dar și 6 instituțiipublice”, a declarat, primarul orașului, Mihai Stepanescu.

În ce privește microcentrala de pe Calea Timișoarei, aceasta deservește puțin peste 100 de abonați casnici, Jandarmeria, dar și o gradiniță din zonă.

Pe Aleea Crizantemei s-a realizat o construcție cu structura metalică, unde au fost amplasate trei cazane, care funcționează în sistem de cascadă. “Centrala deserveștete aproape 1.000 de abonați casnici, 7 unități școlare, dar și Protecția Copilului.

Valoarea totală a investițiilor pentru cele 3 microcentrale termice se ridică la aproape 3 miloane de lei. Odată cu inaugurarea lor se estimează diminuarea pierderilor în sistemul de transport şi distribuţie, respectiv o economie de 69,10% la energia electrică şi implementarea unor soluţii mai puţin poluante, prin diminuarea nivelului gazelor eliberate în atmosferă.

“Se estimează o economie de 68,52% la gazul consumat pentru producerea agentului termic, ceea ce înseamnă reducerea preţului de producţie a gigacaloriei şi, prin urmare, scăderea preţului de vânzare a acesteia către populaţie”, a subliniat edilul-șef al orașului.

Potrivit studiului de fezabilitate, reducerea estimativă a costului de producţie a gigacaloriei este de 40%.