Aproape 1.500 de elevi din Timiș nu s-au mai înscris la BAC

timisoara capitala 2023

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că deși au început clasa a XII-a peste 5.100 de elevi, s-au înscris la examenul de Bacalaureat cu aproape 1.500 mai puțini. Unii dintre elevi au rămas repetenți, corigenți sau nu s-au mai înscris din diferite motive.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, informează că la începutul acestui an școlar, în unitățile de învățământ din județ erau înscriși 5.131 de elevi în clasa a XII-a. Însă aproape 30% dintre aceștia au preferat să nu se mai înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Concret, susțin BAC-ul în această perioadă 3.632 de elevi din județul Timiș, 1.499 preferând să evite acest examen.

Procentul rezultat ca diferență se datorează elevilor corigenți, repetenți, care nu s-au înscris din diferite motive, elevi transferați, etc”, a precizat Aura Danielescu.

Cuib de vise 1000x100

Printre cele mai mari diferențe pot fi observate la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Timișoara, unde erau înscriși în clasa a XII-a 154 de elevi, însă doar 14 dintre aceștia au dorit să susțină examenul de Bacalaureat. De asemenea, la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, din cei 123 de elevi, s-au înscris la BAC doar 17. Totodată, de la Liceul Tehnologic „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare susțin BAC-ul doar 42 din cei 167 de elevi care au terminat clasa a XII-a.