A fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru finalizarea lotului II Lugoj-Deva

autostrada

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru finalizarea „găurii” de pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva lot II a fost prelungit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța la Timișoara încheierea licitației, dar acum data a fost amânată pentru 27 iunie. 

Volumul mare de clarificări cerute de constructori, precum și cererile multe de prelungire a acestui termen au făcut ca CNAIR să decidă amânarea.

Motivele invocate de CNAIR au fost: „volumul de solicitări de clarificare suplimentare, care au fost depuse ulterior expirării perioadei prevăzute în Documentația de Atribuire până la care operatorii economici interesați puteau adresa întrebări cu privire la documentele achiziției, a fost considerabil și pentru că CNAIR este diligentă și dorește să răspundă și acestor clarificări suplimentare, deși nu are o obligație legală în acest sens; asigurarea unei competiții reale și a unei participări ridicate care să conducă la depunerea unor oferte tehnice și financiare corecte și competitive raportate la cerințele tehnice solicitate de către autoritatea contractantă este de interes pentru companie; au fost solicitări de prelungire a termenului de depunere a ofertelor primite din partea operatorilor economici care sunt interesați să participe la prezenta procedură de achiziție publică”.

1000x200 dacus 02

„În 15 iunie este termenul, a fost 9 iunie, dar au cerut prelungire cei care au cerut date suplimentare de la CNAIR. Evaluarea se va face rapid și se va atribui acest contract care este și finanțat de PNRR”, este declarația făcută de Grindeanu vineri, la Timișoara.

Mai trebuie construiți 9,13 kilometri de autostradă între Margina și Holdea, din care 2,13 kilometri sunt tunelurile pentru animale. Constructorul va avea la dispoziție 15 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție. Garanția obiectivului este de 60 de luni.

publicitate si promovare online banner maxagro