Apple și pariurile sale din martie: vom avea noi Mac-uri

apple
1000x100 (5)

Suntem la câteva săptămâni distanță de primul mare eveniment Apple din 2022 și există multe zvonuri despre acesta. Tocmai a apărut unul nou, care are tot sensul din lume și care este susținut de date fiabile din entitățile de reglementare din Asia: se sugerează că noi computere Mac vor fi prezentate în luna martie.

Până în prezent, ceea ce părea mai clar este că noul iPhone SE va fi anunțat la evenimentul respectiv, care, printre altele, va include și suport pentru 5G. Și, în plus, va sosi și un iPad Air cu o îmbunătățire destul de importantă a specificațiilor sale. Însă astăzi, datorită informațiilor care apar în Comisia Economică Eurasiatică – un pas esențial pentru vânzarea dispozitivelor cu tehnologie de criptare -, este semnalată și sosirea unor noi calculatoare.

Trei noi Mac-uri

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit datelor care au fost „scurse” pe rețelele sociale, acesta va fi numărul de dispozitive care va fi anunțat la evenimentul din martie pe care Apple îl pregătește și au următoarea nomenclatură: A2615, A2686 și A2681. Dintre acestea, două ar fi computere desktop (logic este să pariezi pe sosirea unui nou Mac mini și, eventual, a unui All in One cu un design
atractiv) iar al treilea este descris în baza de date a entității de reglementare menționate anterior ca laptop. Prin urmare, vor fi practic de toate de care să se bucure iubitorii companiei din Cupertino.

Nu există prea multe informații despre ce vor oferi noile modele, dar totul sugerează că acestea vor fi încă un pas pentru a finaliza migrarea completă a gamei de calculatoare Apple către platforma Apple Silicon – care are procesoare de producție proprie. În plus, pentru Mac mini este de așteptat să fie un model de ultimă generație care este așteptat de mult timp, în
timp ce laptopul ar putea fi o nouă generație de MacBook Air (care ar avea o reproiectare semnificativă a șasiului și ecranul face un salt calitativ important). Al treilea model în cauză ar putea fi un computer iMac Pro, care ar include hardware deosebit de puternic și, prin urmare, ar fi destinat creatorilor de conținut.

Data estimată pentru eveniment

Ei bine, totul indică că va fi pe 8 martie când va avea loc prezentarea care, din nou, va fi virtuală din cauza condițiilor sanitare care există din cauza pandemiei. Și acest lucru este complet logic. În afară de hardware-ul pe care l-am indicat, există și speculații cu privire la știrile care au legătură cu software-ul, în special într-o nouă versiune a sistemului de operare
macOS. Dar asta rămâne de văzut, desigur. Evident, ceea ce s-a spus încă nu a fost confirmat, dar totul indică faptul că noutățile vor fi mult mai mari decât se aștepta și în acest fel vor deveni un mare aperitiv pentru sărbătorirea WWDC programată pentru luna iunie.

Urmează iOS 16

Apple lucrează deja de luni de zile la iOS 16 în cel mai absolut secret. Mai e puțin până când putem vedea acest sistem instalat pe iPhone-ul nostru, dar și mai puțin până să-l vedem prezentat.

Momentan nu există zvonuri sau indicii despre noile funcții pe care le vom vedea în iOS 16. Câteva concepte își imaginează un sistem cu mai multă flexibilitate în widget-uri, butoane mai personalizabile și funcții noi precum portofelele cu criptomonede integrate în Apple Pay. Dar sunt funcții imaginate de designeri, nimic mai mult.

Vor fi știri care vor fi strâns legate de caracteristicile iPhone 14 și, prin urmare, vor fi exclusive pentru acele terminale. Funcții noi ale camerelor lor sau ceva care poate fi folosit doar cu puterea acelor mobile. Momentan totul este speculație, deși există urme difuze de apeluri satelitare pentru urgențe și depistarea accidentelor de mașină.

Zvonurile indică, în acest moment, că iOS 16 va fi compatibil cu iPhone 7 și terminalele de generație ulterioară. Asta lasă în urmă iPhone 6s după șapte ani de suport oficial cu cea mai recentă versiune de iOS. Aceste date nu vor fi confirmate până când iOS 16 nu va fi anunțat la WWDC22.

banner 970 x 250