Apeluri de urgenţă pe Facebook pentru Spitalul din Caransebeș!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Imaginea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a ieşit din nou șifonată, de această dată în urma apariției pe Facebook a unei postări prin care salvamontista Anișoara Cocie se plânge de serviciile personalului medical.

„Am trăit-o și pe asta!!! În această seară, tatăl meu a fost refuzat la Spitalul de Urgențe Caransebeș!!! Nu este posibil ca personalul medical să refuze consultul și schimbarea pansamentului. D-na asistentă (Pagu Camelia) și-a făcut prezența prin «de ce mă deranjezi? să revină mâine dimineață». Urgența fiind un deget zdrobit: cusut de vineri cu risc de necroză. În schimb, pentru Mărioara Rancea, mii de mulțumiri. Oare… conducerea spitalului va lua atitudine?!?”, spune Anișoara Cocie în postarea ei.

Cum conducerea spitalului nu a primit nicio plângere oficială, nici nu poate efectua vreo anchetă, aflăm din surse din interiorul spitalului. Versiunea celor care lucrează la Serviciul de Urgențe al Spitalului, pe surse, ar fi că tatăl Anișoarei, Horia Cocie, salvamontist cu experiență în cadrul formațiunii Salvamont Caransebeș – Muntele Mic, a venit de urgență cu o zi înainte cu un deget zdrobit, iar medicul chirurg și asistenta de la acea dată i-ar fi spus să revină la pansat a doua zi până în ora 19.00, când sunt din nou de gardă. Pacientul a ajuns după ce s-a schimbat garda, astfel că a solicitat să-i fie schimbat pansamentul de personalul de serviciu, însă asistenta care l-a luat în primire i-a sugerat să meargă în policlinică a doua zi la același doctor, pentru că nu era nevoie de schimbarea pansamentului.

STPT job 1000x200

O altă imagine negativă a fost adusă spitalului din Caransebeș de către un alt internaut, care a postat pe rețeaua de socializare imagini cu un coridor al spitalului de la subsol care duce spre secția renovată de radiologie a unității medicale. După ce au apărut zeci de comentarii, foarte multe negative la adresa spitalului din Caransebeș, Alin Olan și-a șters postarea.

Astfel de cazuri din zecile de urgențe care ajung zilnic la spital sunt răzlețe și nu trebuie să generalizăm, spune primarul Felix Borcean.

„Ceea ce semnalează este un caz din cele câteva zeci care se întâmplă într-o zi la Serviciul de Urgență. Nu cred că e cazul să facem din țânțar armăsar, dar da, cred că serviciile medicale trebuie să fie reconsiderate de cei care le practică, adică și medicii și asistentele trebuie să fie mai atenți la cele solicitate de pacienți și să-i întâmpine cu respect, pentru că un zâmbet face cât jumătate de tratament, dar și pacienții, la rândul lor, trebuie să înțeleagă că activitatea într-un spital se desfășoară după anumite norme. Şi aceste norme, după cu bine știți, în Spitalul din Caransebeș nu prea sunt respectate”, ne-a declarat primarul municipiului, Felix Borcean.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/