Pentru a compensa pierderile naturale cauzate de fenomenele de torențialitate și de răpitori, apele de munte ale județului Caraș-Severin sunt repopulate cu noi cantități de puiet de păstrăv.
Peste 20.000 de păstrăvi indigeni au fost eliberați în luna iunie în apele de munte și toplițele amenajate pe râurile și pâraiele Higeg (Ocolul Silvic Teregova), Bistra, Șucu (Ocolul Silvic Oțelu Roșu), Pleșu (Ocolul Silvic Rusca Montană), Cerna (Ocolul Silvic Băile Herculane), toate fonduri piscicole gestionate de către Direcția Silvică a Județului Caraș-Severin.
O acțiune similară a avut loc și în luna august și a fost realizată de specialiștii Ocolului Silvic Teregova, care au eliberat pe cursurile de apă pe care le administrează aproximativ 7.000 de puieți de păstrăv. Zilele trecute, angajații Ocolului Silvic Rusca Montană au eliberat pe râul Pleșu o nouă cantitate de puiet de păstrăv, venind astfel în completarea acțiunii realizate în luna iunie. Este vorba despre 5.000 de puieți.
Potrivit reprezentanților Direcției Silvice Caraș-Severin, acțiunile de repopulare cu puiet de păstrăv sunt necesare pentru „a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici”.