Caraș-Severin: Peste 130 de unități de alimentație publică, controlate în sezonul estival

restaurante
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Amenzi de peste 53.000 de lei pentru condiții insalubre și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, acesta este bilanțul celor mai recente controale ale DSVSA Caraș-Severin.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a efectuat în sezonul estival mai multe controale în zonele turistice și de agrement din județ. În total, potrivit șefului DSVSA, dr. Pavel Borchescu, au fost verificate 137 de unități de alimentație publică, precum restaurante, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie și patiserie, pensiuni, supermarketuri, magazine alimentare, rulote și depozite alimentare.

Pe parcursul controalelor, inspectorii sanitari-veterinari au constatat mai multe nereguli. „Neconformitățile constate în urma verificărilor au fost: depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea spațiilor de lucru în condiții corespunzătoare de igienă, transportul produselor alimentare cu mijloace neautorizate sanitar-veterinar, monitorizări neactualizate ale graficelor de temperatură la agregatele frig”, a explicat dr. Pavel Borchescu.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Pentru toate acestea, inspectorii sanitari au aplicat cinci avertismente și șase amenzi contravenționale în valoare totală de 53.200 de lei.

Deși sezonul estival este pe final, controalele în zonele turistice și de agrement vor continua și în perioada următoare, în vederea prevenirii toxiinfecției alimentare.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/