Apel pentru artiști într-un nou proiect marca TM2021

Asociația Timișoara 2021 lansează apelul de proiecte  în cadrul programului cultural „Lumini captivante”. Acțiunea își propune să readucă în prim plan comunitatea urbană formată în jurul Timișoarei industriale și modul în care tehnologia și-a pus amprenta asupra oamenilor și activităților lor.

„Proiectul ​​își propune o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut. Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică. Plecând de la premiza dată de natura dinamică și progresista a științei, că noua paradigmă este întotdeauna mai bună, nu doar diferită, noile realități și nevoi atrag după sine abandonul unor sisteme și situații care păreau odinioară stabile și elaborate”, sintetizează cei de la TM2021.

Apelul este adresat artiștilor sau asociațiilor, iar perioada de înscriere este ​23 octombrie -10 noiembrie 2020. Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, pe bulevardul Take Ionescu.

leader board 728 x 90 px

Vor fi selectați patru artiști, care vor fi răsplătiți pentru realizarea ideii cu premii în valoare de 15.000 lei. Concursul este deschis tuturor, fără restricții legate de cetățenie, domiciliu, pregătire, gen sau vârstă. Mai multe detalii și înscrieri aici.