Apel din partea Instituției Prefectului Timiș către autorități, instituții non-profit și operatori de telecomunicații

explo 1000x200

Prefectul județului Timiș Liliana Oneț, alături de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu sprijinul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Timiș au luat inițiativa demarării Campaniei e-learning TM, care va ajuta la dotarea elevilor din județul Timiș cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru învățământul online.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, aproximativ 6.000 de elevi și 100 de cadre didactice din județul Timiș nu au echipament necesar pentru a participa la activitățile didactice online. Pentru a asigura fiecărui elev din județul Timiș șanse egale la educație în situația actuală, Instituția Prefectului a trimis adrese primăriilor din județ și Consiliului Județean Timiș, prin care autoritățile sunt rugate să se alăture Campaniei e-learning TM.

Prefectul Liliana Oneț așteaptă o mobilizare din partea autorităților publice locale, pentru a permite accesul tuturor elevilor timișeni la educație, dar și pentru a elimina barierele între nivele de societate pe viitor. Totodată, Instituția Prefectului face apel la instituții, la agenți economici și la organizațiile non-guvernamentale sau la persoanele fizice, pentru a se alătura demersului. Apelul se adresează și tuturor operatorilor de telecomunicații de pe raza județului Timiș pentru identificarea celor mai bune soluții pentru localitățile unde conexiunea la internet este deficitară sau nu există. Intențiile de sprijinire a Campaniei e-learning TM pot fi transmise la adresa de email: contact@prefecturatimis.ro.