Apartamentele din blocurile noi din Timișoara, un pic mai ieftine

timisoara de sus
dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Războiul din Ucraina nu a avut nicio influență asupra prețurilor de pe piața rezidențială din România, în luna martie. În ceea ce privește Timișoara, apartamentele vechi s-au scumpit luna trecută, în timp ce locuințele noi s-au ieftinit puțin.

Potrivit unei analize realizată de Imobiliare.ro, tensiunea socio-economică resimțită în contextul războiului din Ucraina nu a avut, deocamdată, un efect tranșant asupra prețurilor de pe piața rezidențială.

După șocul resimțit la începutul crizei din țara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoțional, piața rezidențială și-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute și a creșterii costului de construcție, ne așteptăm ca prețurile apartamentelor să continue acest trend ascendent”, a afirmat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

publicitate Timisoara banner maxagro

În ceea ce privește Timișoara, luna trecută s-a înregistrat o creștere a prețului apartamentelor din blocurile vechi, în timp ce locuințele noi s-au ieftinit un pic.

Așteptările vânzătorilor de apartamente din Timișoara s-au majorat ușor, anume cu 0,3%, în martie față de februarie, de la 1.446 la 1.450 euro pe metru pătrat util. Piața rezidențială veche se remarcă printr-o tendință ascendentă, consemnând o creștere de 0,9%, de la 1.422 la 1.435 de euro pe metru pătrat util. Pe piața nouă, pe de altă parte, a avut loc un recul de -0,6%, de la 1.500 la 1.491 euro pe metru pătrat”, se arată în analiză.

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/