Aparatură și echipamente medicale în valoare de 400.000 de euro pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița

Cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin urmează să fie dotată cu aparatură medicală necesară realizării unor intervenții din domeniul chirurgiei ortopedice. Primăria Reșița sprijină astfel Consiliul Județean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află unitatea sanitară, contribuind cu jumătate din suma necesară achiziționării echipamentelor medicale.

Consilierii locali reșițeni, reuniți în ședință zilele trecute, au aprobat un protocol de colaborare între Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin în vederea achiziționării în comun a patru aparate pentru Secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Reșița, care să permită realizarea unor operații de menisc, ligamente încrucișate, protezare de șold, și alte intervenții din domeniul chirurgiei ortopedice. „Este vorba despre o solicitare pe care am primit-o de la medicii de la Ortopedie. Au venit trei medici noi pe această secție, și băieții ăștia spun că se apucă de treabă, și o să facă ligamente încrucișate, menisc, proteză de șold la Reșița și au nevoie de aparatură de profil. Pentru că noi nu avem treabă cu Spitalul Județean, singura soluție era să facem acest protocol cu Consiliul Județean și să ne asumăm ulterior să cumpărăm echipamentele acestea împreună. Eu cred că a venit timpul să nu ne mai trimitem familiile, copiii, părinții și bunicii la Timișoara să-și facă un menisc sau un ligament încrucișat. Sunt operații relativ ușoare, dacă ai și instrumentarul necesar. Valoarea investiției se ridică la circa 400.000 de euro, și va fi suportată în mod egal de ambele instituții. Eu m-am bucurat că au venit acești medici spre noi, așa că vă rog să aprobați acest proiect!”, a fost îndemnul primarului Popa pentru consilierii locali.

Așadar, în urma încheierii protocolului între cele două autorități, Blocul Operator Ortopedie va fi dotat cu un aparat Roentgen SireMobil, turn artroscopie, masă pentru operații ortopedice cu accesorii pentru artroscopie și osteosinteză și o lampă scialitică cu două brațe.

leader board 728 x 90 px