Aparatură performantă! Spitalul Municipal Lugoj a achiziționat cel mai avansat echipament de endoscopie din țară

endoscop lugoj
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Spitalul Municipal din Lugoj a fost dotat cu un nou aparat performant și anume un video gastro-colonoscop. Aparatul, achiziționat cu fonduri din bugetul local al municipiului Lugoj, este unul de ultimă generație.

Medicul Primar de Gastroenterologie și Hepatologie Dimitrios Koukoulas – Coordonatorul Laboratorului de Endoscopie Digestivă din cadrul Spitalului declară că are la dispoziție „cel mai avansat și sofisticat echipament de endoscopie din țară: sistemul Olympus EVIS X1, echipament destinat să asigure cele mai bune șanse de detecție, diagnostic și tratament pentru afecțiunile tractului digestiv”.

„Investiția a fost făcută exclusiv din bugetul local, adică din banii lugojenilor. De astăzi înainte, lugojenii au la dispoziție, pe lângă un medic pasionat și dedicat profesiei sale, preocupat de a-și trata cât mai eficient pacienții, aparatura necesară pentru efectuarea unor investigații complexe – element esențial în procesul de tratare și vindecare a afecțiunilor specifice. Anul viitor, laboratorul va fi reamenajat integral, urmând ca la Spital să fie angajat încă un medic specialist gastroenterolog.”, a punctat primarul Claudiu Buciu.

publicitate ziar expresb 1000x100

La rândul lui, dr. Lucian Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal, rămâne dedicat ideii de a dezvolta la Lugoj un centru de imagistică zonal, la care să apeleze pacienți din vestul țării.

„Cu acest aparat, partea de imagistică la nivel de gastro-enterologie este rezolvată, pentru că putem vizualiza tot tubul digestiv – colon, intestin subțire, intestin gros și stomac”, spune dr. Cocoș. El adaugă că noul centru de imagistică va avea ca și componente un nou computer tomograf, cu 64 de secțiuni (slices) care se adaugă celui intrat deja în dotarea SML (cu 16 slices). La acestea se adaugă un foarte necesar mamograf și, desigur, aparatul RMN. „Împreună cu Primăria, care oferă sprijin financiar, am discutat să achiziționăm un RMN performant, de 1.3 Tesla”, mai precizează directorul SML.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/