Aparatură de 10.000 lei pentru nou-născuții Spitalului Orășenesc Moldova Nouă

Venirea pe lume a unui copil este un lucru extraordinar, mai ales pentru proaspeții părinți. De la familie, prieteni – cu toții îi doresc micuțului multă sănătate și la cât mai mulți ani înainte. Însă pentru ca evoluția copilului să fie una fără echivoc, în responsabilitatea părinților intră efectuarea tuturor controalelor medicale necesare micuțului, fără să omită vreo etapă din tot acest proces.


Un bebeluș sănătos înseamnă, în primul rând, un bebeluș ale cărui organe, asociate fiecărui simț, transmit, în mod corect, informațiile către creier, lucru care-l ajută pe acesta să perceapă mai bine lumea ce-l înconjoară. În acest sens, una dintre problemele care pot să apară la cei mici este deficiența auzului, lucru greu de identificat în lipsa unui aparat de screening auditiv.

În sprijinul reducerii hipoacuziei (diminuarea acuității auditive), dar și pentru a împiedica apariția surdității, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă a achiziționat aparatul pentru realizarea testelor a auditive la nou-născuți, aparatura intrând în funcțiune încă de la începutul acestui an. „Valoarea aparatului a fost undeva la 10.000 lei, 10 % din sumă reprezentând contribuție de la primăria Moldova Nouă”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, managerul unității spitalicești de la malul Dunării, Sebastian Pătroi.

Conform unui studiu realizat în țara noastră, la fiecare 1.000 de bebeluși născuți, trei dintre aceștia prezintă deficiențe de auz. Astfel, dacă vă ghidați după premisa conform căreia „Prevenția este mai bună decât tratarea”, aparatul de screening auditiv stă la dispoziția tuturor proaspetelor mămici, în cadrul compartimentului de nou-născuți al unității medicale din Moldova Nouă.