Aparate de tip EKG portabil, donate la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. „Pot face diferența dintre viață și moarte”

Patru aparate de tip EKG (electrocardiograf) portabil, donate de Fundația Comunitară Timișoara și Hamilton Central Europe, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ele vor intra în dotarea celor patru secții mari ale unității sanitare, Pneumologie 1 și 2 și Boli Infecțioase 1 și 2.

Aparatura a fost cumpărată cu ajutorul donațiilor făcute de cei care au participat la Timotion.

„Vrem să le mulțumim celor care au participat la Maratonul Speranței, Timotion, și vrem să îi asigurăm că îi simțim alături, îi simțim aproape și, indiferent de suma pe care au donat-o, dincolo de bani, de donațiile materiale, pentru noi înseamnă o susținere sufletească, ceea ce contează foarte mult în această perioadă. Cele patru aparate EKG portabile pot face, la un moment dat, diferența dintre viață și moarte”, a spus dr. Monica Marc, medic pneumolog în cadrul Spitalului de Boi Infecțioase.

leader board 728 x 90 px

 

Reprezentații Hamilton Central Europe transmit că educația și sănătatea sunt două domenii care trebuie mereu susținute. În plus, sistemul sanitar are nevoie de sprijin mai ales acum, în timpul pandemiei, pentru a putea face față provocărilor apărute odată cu noul coronavirus.

„Ca parte din comunitate, încercăm să fim în continuare un sprijin pentru personalul medical și pacienți, mai ales în aceste momente în care este nevoie mai mult ca oricând să fim cu toții o echipă unită. Mulțumim personalului medical pentru toate eforturile depuse și deschiderea cu care au consiliat mediul de afaceri în realizarea și implementarea celor mai bune măsuri pentru protejarea tuturor colegilor noștri”, a spus Ciprian Ractei, directorul general al Hamilton Central Europe.

„În aceste vremuri continuăm să sprijinim și să investim în sănătate ori de câte ori putem, în beneficiul celor care au nevoie de implicarea și participarea noastră. Avem o bună colaborare cu personalul medical și administrativ al Spitalului <<Victor Babeș>>, apreciem munca și eforturile lor de a asigura cele mai bune condiții de spitalizare și tratament și ne bucurăm de fiecare dată când reușim să dăm și noi o mână de ajutor. Astfel ei știu că nu sunt singuri în lupta cu bolile și se pot baza pe o comunitate de susținători”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara are în prezent zece asemenea aparate, ele fiind folosite pentru investigarea imagistică a pacienților infectați cu noul coronavirus.