Aparat de ventilație nou la spitalul din Caransebeș

Consilierii locali au aprobat în regim de urgență acordarea pentru Spitalului Municipal de Urgență a unei sume pentru cumpărarea unui aparat de ventilație mecanică în contextul în care pot apărea cazuri de coronavirus la unitatea medicală de primiri Urgențe.

Deși înițial suma solicitată a fost mai mare, managerul Adrian Cican a refăcut cererea doar pentru acest aparat de maximă importanță. Ventilația non-invazivă (VNI) este un mod de a trata pacienții cu diferite boli respiratorii și cardiace aflați în stadiul de insuficiență respiratorie severă. Ventilația non-invazivă este un mod în care se încearcă la pacienții severi evitarea intubării oro-traheale și prevenirea decesului. Valoarea acestui ventilator este în jur de 50.000 de lei.

În contextul COVID – 19, consilierii locali Florin Bogdea și Codruța Cristescu au solicitat Primăriei Caransebeș la finalul ședinței de Consiliu Local întrunit de îndată, ca să rezolve situația apei calde la toaletele Liceului Tehnologic Dacia și Colegiului Național Traian Doda, pentru că nu se pot impune reguli în școli dacă nu există minimul de condiții de igienă. Primarul Felix Borcean le-a răspuns că nu se poate ca tot ceea ce ține de cheltuiala în școli să o rezolve primarul.

Gândiți-vă că toata treaba asta cu coronavirus cade deocamdată în sarcina Primăriei. Chiar nu mai aveți bani? dacă nu mai aveți din acest prim trimestru sigur că vom ajuta”, a spus edilul urbei.

celtic transilvania 1000x100px

FOTO: daruiesteviata.ro